Over ons – Hét Bakkerscafé

Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Over ons

Stichting Bakkerscafé

Organogram

Stichting Bakkerscafé is een zelfstandige stichting met een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het bestuursmodel is als als volgt georganiseerd

Raad van Toezicht
Bestuur
Directeur
Coaches - Assistent functies - Trajectmedewerkers

Het bestuursmodel is als boven georganiseerd, waarbij:

De Raad van Toezicht 3 zetels heeft welke, vanwege oorsprong en samenwerking, vooralsnog worden ingevuld door managers/bestuurders van de zorginstellingen Pluryn, RIBW en Driestroom. Deze zetels zijn onbezoldigd.

Het bestuur wordt gevormd door personen die op persoonlijke titel zitting hebben in het bestuur, waarbij in de verdeling van deskundigheid wordt gezocht naar een balans in zorg- commerciële- en arbeidsmatige kennisgebieden. Deze zetels betreffen vrijwilligerswerk.

De directeur, coaches en assistenten in dienst zijn van Stichting Bakkerscafé.

Trajectmedewerkers op basis van een ontwikkeltraject (stage, re-integratie, vrijwilligerswerk, dagbesteding,..) werkzaam zijn bij stichting Bakkerscafé.

Directeur hiërarchisch leidinggevende is van assistenten, coaches en trajectmedewerkers.

Kernwaarden van Hét Bakkerscafé zijn: Kwaliteit, Ontwikkeling en Samen Succesvol.

Onze Missie

Waar wij voor staan

Hét Bakkerscafé is een kleinschalige, biologische bakkerij met ontbijt-lunch café met producten van hoogstaande kwaliteit die afgenomen worden door horeca gelegenheden in Nijmegen en consumenten in een prettige en informele sfeer.

Hét Bakkerscafé laat zien en draagt uit dat een kwalitatief hoogstaand product professioneel en goed is te realiseren in een succesvol bedrijf dat wordt gerund met een grote verscheidenheid aan mensen met een (nog) grote afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt. In deze omgeving biedt Hét Bakkerscafé trajecten op het gebied van welzijn én op het gebied van werk.

Hét Bakkerscafé biedt aan mensen met afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich op hun eigen niveau maximaal te ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en specifieke vak- en arbeids-vaardigheden. Het doel is de voorwaarden te scheppen dat mensen zich kunnen ontwikkelen naar de meest optimale vorm van maatschappelijke participatie.

Hét Bakkerscafé is een ontmoetingsplek op een aantrekkelijke plaats in een levendige wijk, voor buurtbewoners en voor andere geïnteresseerden, voor mensen mét en zonder beperkingen.

Onze Visie

Waar wij voor gaan

Hét Bakkerscafé streeft er naar het beste biologische brood van Nijmegen te bakken, voor buurtbewoners en voor horecaondernemers verspreid door Nijmegen. De producten in de lunchroom zijn zoveel mogelijk biologisch, duurzaam en huisgemaakt, en worden professioneel vervaardigd en geserveerd.

Hét Bakkerscafé biedt ontwikkeltrajecten op maat voor mensen met afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt waardoor participatie in het maatschappelijk verkeer wordt bevorderd en mogelijkheid wordt geboden arbeids- en vakvaardigheden te ontwikkelen.

Hét Bakkerscafé is voor zorginstellingen, gemeenten, werkbedrijven en scholen een partner die met ontwikkeltrajecten op maat een plek biedt voor observatie, training, re-integratie, dagbesteding en scholing.

Hét Bakkerscafé heeft een netwerk van partner bedrijven om zich heen waar medewerkers ervaring op kunnen doen en arbeids- en vakvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Onze Strategie

Hoe wij onze doelen willen behalen

De (bakkerij)medewerkers van Hét Bakkerscafé zetten zich blijvend in om de bakkerijproducten kwalitatief hoogstaand te houden, te verbeteren en te voldoen aan de vraag van de consument en horeca-afnemer door intensief klantencontact en deskundigheidsbevordering.

De (horeca)medewerkers van Hét Bakkerscafé zetten zich blijvend in om de ontbijt-lunchcafé producten van kwalitatief hoog niveau te houden, zoveel mogelijk biologische en/of duurzaam vervaardigde en huisgemaakte producten te gebruiken en in te spelen op de wens van consumenten. Horeca-coaches dragen er zorg voor dat producten worden bereid en gasten worden geholpen op een professionele manier die voldoet aan een hoge horecastandaard. Dit wordt bereikt door gedegen klantencontact, marktonderzoek en deskundigheidsbevordering.

Hét Bakkerscafé biedt dagbestedingsplekken, stageplekken, observatie en/of werkervaringsplekken, zowel intern als extern. Afhankelijk van de ontwikkelingsvraag en mogelijkheden van medewerkers draagt Hét Bakkerscafé bij aan het inzichtelijk maken van niveau van arbeids- en vakvaardigheden, het ontwikkelen van arbeids- en vakvaardigheden door training en/of door werkervaring op te bouwen.

Hét Bakkerscafé bouwt een netwerk op van bedrijven, primair horecagelegenheden en bakkerijen, waar medewerkers werkervaring op kunnen doen en feedback ontvangen op hun functioneren. Dit wordt gerealiseerd door het intensiveren van bestaande contacten vanuit verkoop bakkerijproducten en uitbouwen van nieuwe contacten.

Hét Bakkerscafé intensiveert en hernieuwt contacten met zorginstellingen, gemeenten, scholen en werkbedrijven om medewerkers door te kunnen verwijzen naar her- en re-integratiedeskundigen om hun ontwikkeling elders voort te kunnen zetten, in de vorm van dagbesteding, vrijwilligerswerk of (deels) betaald werk.

Hét Bakkerscafé investeert in de relatie met de buurt en haar bewoners, door een actieve bijdrage te leveren bij activiteiten en evenementen en bij de buurt(bewoners) betrokken ondernemerschap. Hét Bakkerscafé geeft daarbij vorm aan een open inspirerende sfeer, waarin de talenten van medewerkers en de bijzondere missie zichtbaar is. Op die manier is Hét Bakkerscafé een ontmoetingsplek voor veel verschillende mensen, door veel verschillende mensen.

Onze Cijfers

Een kijkje in onze financiële structuur en publicatiecijfers van de afgelopen jaren

In 2013-2015 heeft Hét Bakkerscafé hard gewerkt om voor te sorteren op de wijzigingen in de zorgwet en vergoedingen die daarmee gepaard gaan. Door een licht overschot in deze jaren is de buffer iets gegroeid en zorgt er voor dat Hét Bakkerscafé continuïteit kan leveren en we tijd hebben om een mogelijk negatief resultaat als gevolg van dalende tegemoetkomingen op te vangen door fondsenwerving of groei en optimalisatie van exploitatie.

In 2016 heeft Hét Bakkerscafé voorgesorteerd op de uitbreiding naar een tweede locatie om nog meer ruimte te bieden aan kansrijke werkplekken voor de doelgroep van onze maatschappelijke missie.

Bij ons staat aandacht en zorg voor onze missie en visie voorop, we vullen de zorggelden dan ook aan met rendement uit de onderneming en niet omgekeerd. De symbiose van succesvolle producten in combinatie met een plek om te groeien voor iedereen maakt dat wij ons monetaire succes omzetten in maatschappelijk rendement.

De verhouding zorgkosten, tegemoetkomingen zorgkosten en reguliere inkomsten en kosten kun je lezen in de bijlage 'Toelichting publicatiecijfers'

Onze Resultaten

Hét Bakkerscafé wil een positieve maatschappelijke impact maken, hier kun je zien wat wij bereiken

Lees ons uitgebreide impactrapport voor de toelichting. Wil zelf ook aan de slag met impact meten? Download dan het meetinstrument dat Hét Bakkerscafé in samenwerking met Avance-Impact heeft gemaakt voor het meten van ontwikkeling van trajectmedewerkers.

Ons Meetinstrument

Jaarlijks houden we voor onszelf, en ter verantwoording aan onze stakeholders, bij hoe de stand van zaken is met betrekking tot onze KPI’s. Lees hierover een samenvatting van het afgelopen jaar.

Samenvatting KPI's

Hét Bakkerscafé vertelt graag over onze manier van sociaal ondernemen! Voor aanvragen van interviews, deelname aan onderzoek of presentaties, neem dan contact op met Eva Walraven.

post@bakkerscafe.nl
Op zoek naar meer informatie over Hét Bakkerscafé?
Neem dan contact op via post@bakkerscafe.nl of bel 024 848 85 60